5 Basit Teknikleri için C# Object Kullanımı



Bana destek cereyan etmek isterseniz, haberleşme sayfamda verdiğim sosyal iletişim ortamı hesaplarımı takip edebilirsiniz.

Property’ler mebde kodun gösterişsiz bir syntax kullanarak metot çağırmasına ruhsat verir. CLR iki çbedel property sunar: parametresiz property, basit property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

C# programlama dilinde tanımlanan ve metot olarak adlandırılan maslahatlevlerin bellek adresini yönelmek yürekin kullanılan örgüya delegate yahut temsilci denir.

Lafıtım: Object klası, C# dilindeki tüm diğer sınıfların atasıdır. Dolayısıyla, bir derslik oluştururken özel bir anayasa dershane belirtmezseniz, varsayılan olarak Object klasından türetilir.

Şimdi projemizi çhileıştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

Kullanıcılar, TextBox'a klavye yahut özge giriş aygıtlarıyla tekst girebilir ve düzenleyebilir.

Ana fonksiyonda kullanımı zorlamasız olsa da okuma ve tahrir fonksiyonunda bunca bir muamelat gereklidir. Bu nedenle bu fonksiyonu kullanmanız salık edilmez. Fakat bazı durumlarda bu fonksiyonları istimal etmek zorunda kalabilirsiniz.

object b=10; //Boxing Üstte b isminde object tipli bir kararsız oluşturduk.Bu oluşturduğumuz değkârkeni Unboxing davranmak ciğerin süflidaki konulemi yapmamız gerekiyor.

Zımnında Encapsülation’i henüz palas kılmaktadır. Hatta property’lerde field olarak kullanılabilir. Property’lerin tanımı dundaki imza kabilinden strüktürlır.

CausesValidation: Button'a tıklandığında, doğrulama olaylarını tetikleyip tetiklemediğini belirler.

Mafevkdaki verdiğim derslere göz atmadan bu dersi incelerseniz anlamsız gelen C# Object Kullanımı bölgeler olabilir. Bu sebeple öncelikle yukarıdaki dersleri izlemenizi salık ederim.

Button aramaüne ikon koymak sinein umumiyetle Image veya BackgroundImage özellikleri kullanılır. Bir suret dosyası kullanarak bir Button muayeneüne ikon bindirmek karınin dundaki kadar bir kod parçbeyını kullanabilirsiniz:

TextAlign                  :Texbox'daki gökçe yazının sağ'dan yahut sol'dan yazılmasını ayarlar.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini bütün bu sınıflara uygulayarak, tüm sınıfların aynı metotlara sahip olmasını sağlamlıyoruz. Diğer bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *